Anne ve kızının 21 yıl arayla aynı kaderi paylaştıkları olay, önceki gece Hendek İlçesi Akova mevkisinde meydana geldi. Bir çocuk annesi 27 yaşındaki Elif Uçar, çalıştığı işyerinden evine gitmek üzere yolun karşısına geçmek isterken, Bank Asya Birinci  Lig takımlarından Sakaryaspor’da oynayan Metekan Yılmaz yönetimindeki 54 HV 949 plakalı otomobilin çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdi. Sakaryasporlu genç futbolcu gözaltına alındı.

ACI KADER

Kaza sonrası Elif Uçar’ın acı hikayesi ortaya çıktı. Bir süre önce eşinden ayrıldığı belirlenen bir çocuk annesi Elif'in annesi Nurcan Uçar’ın da 21 yıl önce aynı yerde trafik kazasında yaşamını yitirdiği anlaşıldı. O tarihte 6 yaşında olan Elif Uçar annesinin acı kaderini paylaşırken, geride de 6 yaşındaki kızı Bahar'ı öksüz bıraktı.

Eşinden sonra aynı yerde kızını da kaybeden baba Nedim Uçar, "Bu yolda gelişi güzel araç süren sürücüler var. Ters düz demeyip araç sürüyorlar. D-100 karayoluna paralel yan yollardan taşıma yapması lazım. Hatalar hatayı getiriyor ve canlar yanıyor, ocaklar sönüyor" dedi.

FUTBOLCU SERBEST KALDI, UMREYE GİTTİ

Elif Uçar Hendek'te toprağa verilirken, kazaya neden olan Sakaryasporlu futbolcu Metekan Yılmaz ise savcılıkça tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede, avukatının talebi üzerine 10 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Kaza öncesi umre hazırlığı yaptığı belirtilen futbolcu, annesi ile birlikte önceden planladığı umre yolculuğuna çıktı. 

Mahkemenin, sürücü Yılmaz’ın aşırı sürat yapmadığına, tutukluk hallerini gerektirecek şüphe uyandırmadığına kanaat getirdiği, yargılamanın tutuksuz devam etmesine karar verdiği öne sürüldü.

ZT(MB/COŞ)