İzmir'de 1995 yılında kurulan ve kısa sürede kalitesiyle Avrupa'da söz ettiren Miss Defne 2013 yılı kreasyonunu İzmir Sheraton Çeşme'de tanıttı. 2013 yılı kreasyonunun tanıtıldığı defilede ünlü mankenler Irmak Atuk, Elif Ece Uzun, Ece Begüm Yücetan, Tuğba Melis ile İzmirli mankenler Şinasi Köseoğlu ve Müge Köseoğlu yeni yılın gelinliklerini tanıttı. Türkiye'den 18, Avrupa'dan ise 28 bayi temsilcisinin izlediği defilede ayrıca bir Miss Defne markası olan Mia Daisy ile damatlık markası Alpkan Köseoğlu'nun yeni modelleri de tanıtıldı.

Defile öncesinde sahneye gelen Miss Defne Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Köseoğlu yaptığı konuşmada, 2008 yılında başlattıkları kurumsallaşma faaliyetlerinin tüm dinamizmle devam ettiğini ve üretimden son kullanıcıya kadar uzman görüşleriyle yeniden organize edildiğini söyledi. Bayii olmanın önemine değinen Köseoğlu, "Miss Defne bayileri firmamızla yaptıkları anlaşma doğrultusunda birçok ayrıcalıklardan yararlanıyor. Çıktığımız bu yolda beraber yürüdük, büyüdük. En önemlisi de ortak ilişkisinden ziyade aile ilişkisi içinde bulunduk. Ama daha yapacak çok şeyimiz var. Bu yıldan itibaren de bayilerimizden gelen talepler doğrultusunda sadece Miss Defne bayilerimize satmak ve onlara destek olmak amacıyla Mia Daisy adında daha hesaplı ikinci bir marka oluşturduk. Böylece bayilerimizin satış konusunda manevra kabiliyetlerini maksimize etmiş olduk" diye konuştu.

 İNTERNET MECRASI MARKA OLMANIN EN TEMEL ŞARTLARINDAN

Birlikten kuvvet doğar felsefesiyle internette günlük 400 tık sınırındaki web sitelerinin yılda bir milyon 400 bin tıka ulaştığını belirten Köseoğlu şunları söyledi: "TÜBİTAK verilerine göre Türkiye'deki alışverişlerin yüzde 20-25'i internet üzerinden fikir edinerek gerçekleştiriliyor. İnternet mecrasında temsil edilmek ve altyapı oluşturmak bile marka olmanın en temel şartlarından biri. 2012 yılını bu sektör için rekor sayılabilecek reklam bütçesiyle kapatıyoruz. Bayimde satılan tek bir ürün kendi mağazamda satılmış 10 ürüne bedel."

BEKLENTİLER HER GEÇEN DAHA DA ARTIYOR

Türkiye'nin geliştiğini ve değiştiğini buna bağlı olarak da insanların alışveriş ihtiyaçlarının da gelişip, değiştiğini kaydeden Köseoğlu, "Modeller de artık eskisi gibi değil. Beklentiler her geçen yıl biraz daha artmakta. Zamanında bir makinacı günde 10-12 gelinlik dikerken, şu anda bu rakam 3-4'e düştü" dedi.

 

FO (KÖ/RT)