Intourist Seyahat Acentesi’nin 'Uluslararası Seyahat Semineri', Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde düzenlendi. Turban Otel salonlarında düzenlenen seminere Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar (CHP) ve Intourist’de görevli yaklaşık 300 rehber ve acente yetkilisi katıldı.

Seminerde konuşan İsmail Bölükbaşı, 2012 mayıs ayında sezon başı tolantımızı da Marmaris düzenlediklerini hatırlatarak, "O toplantıya katılan rehber arkadaşlarımızın pek çoğunun Marmaris destinasyonuna ilk kez geldiklerini gözlemledik. O nedenle bu semineri de Marmaris’te düzenleme kararı aldık. Bugün, Marmaris’i ve dolayısıyla satacakları destinasyonu daha iyi tanımak için buradalar. Marmaris tanımadan masa başında satılabilecek bir destinasyon değil. Buradaki güzellikleri kendilerine bire bir sunarak daha büyük bir pay yaratma çabasındayız. 2013’ün Marmaris’in turizm yılı olarak ilan edilmesi gerekir" dedi.

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer de 2013 yılının Muğla’nın il oluşunun 100’üncü yılı olduğunu hatırlatarak, "O nedenle 2013 yılı Muğla için çok önemli. 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında tüm il genelinde tanıtım ve turizm atağına geçilecek. Tüm ilçeleri tanıtan filmler, logolar ve benzeri materyaller yenilenecek. 2013’ün Muğla’nın turizmde altın yılı olması için elimizden geleni yşapacağız" diye konuştu.



DEB(İÖ/SS)