Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 ay önce Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında 2 otomobili durdurdu. Otomobillerden birinde 200 kilo işlenmemiş esrar ele geçirildi. Esrarın bulunduğu otomobildeki Muharrem Karabey ve Zülküp Demirel'le, öncü olduğu belirtilen diğer otomobilde bulunan Murat Yürüyücü ile Engin Kaya gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1'i tutuksuz yargalanmak üzere serbesk bırakıldı. 

"SADECE NAKİL İŞİ YAPIYORDUK"

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen Muharrem Karabey, pişman olduğunu, esrarı Diyarbakır'dan alıp Ankara'ya götürmek istediklerini ve bu işi Zülküf Demirel ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Zülküf Demirel ise çok pişman olduğunu belirterek, "Esrarı Ankara'da kime götürdüğümüzü dahi bilmiyorum. Bize esrarı teslim edenleri de tanımıyorum. Biz sadece nakil işi yapıyorduk'' dedi.

OTOMOBİLE TUVALET İHTİYACINDAN BİNMİŞ 

Diğer tutuklu sanık Murat Yürüyücü ise esrarın nakli sırasında öncülük yaptığı iddialarını kabul etmedi. Duruşmaya tutuksuz olarak katılan Engin Kaya da uzun bir süreden beri tedavi gördüğünü, büyük ve küçük abdestini tutamadığı için yolcu otobüslerine binemediğini, bu nedenle arkadaşı olan Murat Yürüyücü'nün otomobiline Ankara'ya hastaneye gitmek için bindiğini, esrarla bir ilgisinin olmadığını anlattı.

Mahkeme heyeti uyuşturucu ticareti yapmak ve nakletmek suçlarından yargılanan Muharrem Karabey, Zülküp Demirel ve Murat Yürüyücü'ye 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Engin Kaya ise beraat etti.



VD(OE/AK)