Esenler'de düzenlenen 4'üncü ''Hamsi ve Horon Festivali''nde 20 metrelik mangalda pişirilen 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

Esenler Belediyesi ve Esenler Rizeliler Derneği'nin Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği festivalde 20 metrelik mangal kuruldu.Aileleriyle meydana gelen vatandaşlar, balık-ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Mangalın başına geçen Rize Valisi Nurullah Çakır, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al, vatandaşlara balık ekmek dağıttı.

Burası kardeşliğimizi de simgeliyor

Esenler Belediye Başkanı Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Dörtyol Meydanı'nı özel festival alanı olarak düzenlediklerini belirterek, ''Burası aynı zamanda kardeşliğimizi de simgeliyor'' diye konuştu.

Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al ise Anadolu kardeşliğini göstermek için Esenler'de 4 yıldır festival düzenlediklerini anlatarak, Rize'nin iki unsuru olan hamsi ve horonu bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Festival alanını ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da vatandaşlarla sohbet etti. Festivale katılanlar kemençe ve tulum eşliğinde horon oynadı.