Arkadaşlarıyla birlikte dün Kerpe'ye gelen Yakup Tilki, buradan denize atlamaya alışık bazı gençlerin 20 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanıp atladıklarını görünce, arkadaşlarıyla iddiaya girdi. Yukarıya çıkıp denize atlarken fotoğrafının da çekilmesini isteyen Yakup Tilki, saat 11.00 sıralarında çıkması da oldukça zor olan kayalıklara tırmandı. Ancak bu duruma alışık olanlar atlamalarına rağmen, Yakup Tilki bir anda korkuya kapılınca, atlamaktan vazgeçti. 

Aşağıya inmenin tırmanmaktan çok daha zor ve tek yolun denize atlamak olan kayalıkların üzerinde uzun süre kalan Yakup Tilki, yakıcı güneş altında başını da koruyacak bir şey bulamadığı için, zaman geçtikçe fenalaşmaya başladı. Vücudunda kızarıklıklar oluşan Yakup Tilki'nin fenalaştığını gören arkadaşları, aşırı kalp çarpıntıları nedenıyle kalp krizi geçirdiğini de sanarak jandarmadan yardım istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri de birşey yapamayınca, bu kez AKUT Kocaeli'den yardım istedi. İzmit'te bulunan Recep Şalcı yönetimindeki AKUT Kocaeli ekibi süratle Kandıra'ya gelerek, dağcılıkta uzman ekip, kayalıklara tırmanarak Yakup Tilki'nin yanına ulaştı. Ona su verip başını da serinleterek sakinleştiren ekipler, yaklaşık bir saatlik çaba sonunda onu halatlarla emniyete alarak aşağıya indirmeyi başardı. 

Aşırı güneşten oldukça etkilendiği görülen ve güneş çarpması nedeniyle de sürekli titreyen Yakup Tilki, olay yerinde bekletilen ambulansta ilk müdehalesi yapıldıktan sonra Kandıra Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye götürülürken de hala olayın şokunu yaşayan Yakup Tilki'nin, "İddia üzerine çıktım. Atlarken fotoğraf çektirip arkadaşlarıma gönderecektim. Ancak bir anda heyecana kapıldım. Herkese rezil olduk" diye kendi kendisine sitem ettiği belirtildi.



MB(MB/AAA)