Muratpaşa Belediyesi'nin Cumhuriyetin 89’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği “Cumhuriyet Fener Alayı” için iki ayrı toplanma yeri belirlendi. 75. Yıl Spor Kompleksi'nde toplanan ve aralarında Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen ile meclis üyelerinin de yer aldığı grup saat 19.00'da Muratpaşa Kent Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları eşliğinde yürüyen gruba çevredekiler de destek verdi. Çevreden de katılımlarla birlikte grubun sayısı giderek arttı. Bir süre sonra topluluğa Çağlayan Spor Tesisleri'nde toplanan diğer grup da katılınca Cumhuriyet Fener Alayı'na katılanların sayısı yaklaşık 20 bine ulaştı. Grup yaklaşık bir saat yürüyüşün ardından Muratpaşa Belediyesi'nin yanında bulunan Kent Meydanı'na geldi. Burada bekleyenlerle birlikte katılımcıların sayısı yaklaşık 25 bini buldu.

CUMHURİYETİ KOLAY KURMADIK

Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yaptığı konuşmada "Bu fotoğrafı gördükten sonra hiçbir şey söylemeye gerek yok. Şu meydan 40 bin kişilik bir meydan. Neredeyse tamamı doldu. 10 binlere sesleniyorum; Kurtuluş Savaşı ile başlatılan mücadelenin öyküsünü asla unutmamalıyız. Hatta hatırlatmalıyız. Biz Cumhuriyeti kolay kurmadık. Kanla, canla, mücadele ederek kurduk ve Cumhuriyet bizim varlık nedenimiz. Bunu herkes böyle bilmeli. Ulus devletimizin bütünlüğünü koruyabilecek çabayı her zamankinden daha çok hepimiz ortaya koyabilmeliyiz. Ulusal bütünlüğümüzü içeriden veya dışarıdan bozmaya dönük davranışlara karşı herkes dimdik ayakta kalmalıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurdu bize emanet etti. Bizim şimdi bir tek görevimiz var. Bu emaneti bizden sonraki nesillere taşıyabilmek" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Fener Alayı halk oyunları ve havai fişek gösterilerinin ardından 'Alkış Kıyamet' grubunun konseri ile son buldu.

ÖÖ(SU/SSA)