2 yıl bir aydır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül bugün 8. kez hakim karşısına çıktı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Cihan Kırmızıgül ve avukatları Hasan Fehmi Demir ile Fikret İlkiz hazır bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kırmızıgül'ün ailesi ve arkadaşları duruşmaya izleyici olarak katıldı. Mahkeme heyetindeki Başkan Rüstem Eryılmaz dışındaki üyelerin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Ankara'da düzenlediği seminere katılması nedeniyle başka mahkemelerin hakimleri heyette yer alırken, savcı İsmail Işık da duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz, üye hakimlerin Ankara'da seminerde olduğu için karar çıkmayacağını belirtti.


"MÜVEKKİLİMİN SUÇ İŞLEMEDİĞİ SABİTTİR"


Duruşmada savcının mütalasına karşı savunma yapan sanık avukatı Fikret İlkiz, müvekkili Cihan Kırmızıgül'ün tahliyesini isteyerek, "Mahkemenin tahliye kararı vermemesi için hiç bir neden yoktur. Tutuklama kararının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi. Avukat Hasan Fehmi Demir ise "Müvekkilimin suç işlemediği sabittir. Müvekkilimin tahliyesine karar verilsin" diye konuştu.


DURUŞMA SAVCISI: TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLSİN


Tahliye talebine ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, "Sanığa isnat olunan suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu itibariyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep olunur" şeklinde konuştu. Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cihan Kırmızıgül'ün tutuklu kaldığı süreyi gözününe alarak tahliyesine karar verdi. Duruşmaya katılan Kırmızıgül'ün arkadaşları ve ailesi tahliye kararını sevinçle karşıladıkları görüldü.


(BB)