Olay dün akşam saat 17.00 sıralarında Dodurga beldesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre belde yakınlarındaki bir tavuk çiftliğinde işçi olarak çalışan Serhat Çizmeli, eve geldiğinde eşi Hatice Çizmeli ile oğlu Ömer Çizmeli'yi baygın halde buldu. Serhat Çizmeli, Dodurga Belediye Başkanı Ahmet Yetim'i cep telefonundan arayarak yardım istedi. Başkan Yetim de beldede 112 ambulansının olmaması nedeniyle belediye otobüsüyle Serhat Çizmeli'nin evine geldi ve ardından 112 acil servisi arayarak durumu bildirdi.

BELEDİYE OTOBÜSÜYLE YOLA ÇIKARILDI

Kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri bildirilen Hatice Çizmeli ile oğlu Ömer Çizmeli belediye Dodurga Belediyesi'ne ait otobüsüne bindirilerek yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Bozüyük Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Anne-oğulun içinde bulunduğu belediye otobüsü yarı yolda 112 ambulansıyla karşılaştı. Anne-oğul, otobüsten 112 ambulansına alındı.

MİNİK ÖMER HASTANEDE ÖLDÜ

Ambulansla Bozüyük Devlet Hastane götürülen Ömer Çizmeli, acil serviste doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Durumu ağır olan anne Hatice Çizmeli ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Hatice Çizmeli'nin tedavisinin devam ettiği, ölen Ömer Çizmeli'nin cenazesinin otopsi isin Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirtildi.

BELDEDE AMBULANS YOK

Baba Serhat Çizmeli, eve geldiğinde oğlunu ve eşini baygın halde bulduğunu söyleyerek, "Beldemizde ambulans yok. O yüzden panik halinde hemen belediye başkanını arayıp yardım istedim" dedi.

Hastanede tedavisi süren Hatice Çizmeli'nin Bozüyük'te nakliyatçılık yapan ağabeyi Arif Kenar ise, Dodurga beldesinde sürekli olarak bir 112 ambulansının bulunması gerektiğini söyleyerek, "Beldede ambulans yok. Ayrıca yollarımız da çok kötü" diye konuştu.