'TCG Bartın'ın Komutanı Deniz Binbaşı Erhan Fıçıcı ile 'TCG Tarsus'un Komutanı Deniz Yüzbaşı İbrahim Kurakçı, bu sabah İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret edip, 5 Temmuz Bayramı'nı kutladı.

Kaymakam Ali İhsan Su, 2 Türk savaş gemisinin Hatay'ın Anavatana Katılışı ve Türk Askeri'nin İskenderun'a Gelişinin 74'üncü Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İskenderun'a geldiğini belirtip, ilçe halkının gemileri ziyaret edebileceğini söyledi. Gemi komutanları da bir gün boyunca gemileri halka açtıklarını, isteyen vatandaşları 1 mil açıkta demirli olan gemilere botlarla götürüp, gemileri gezmelerini sağlayacaklarını kaydetti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tersanelerinde Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edilen 56.8 metre uzunluğunda, 8.9 metre genişliğindeki 'TCG Tarsus' gemisinde 4 subay, 11 astsubay, 20 erbaş-er görev yapıyor. Gemide 1x Oto Malera 40 mm 2 namlulu top, 2x Aselsan Stamp 50 Kal. oto makineli platformu, 1x Aselsan-Roketsan 6 hücreli denizaltı savunma roket atıcı bulunuyor.

Bugüne kadar 'TCG Tarsus' gemisi özelliklerine sahip 3 geminin yapıldığı, bu sayının 8'e çıkarılmasının planlandığı belirtildi. TCG Bartın'ın ise Fransız yapımı olduğu kaydedilip, özellikleri açıklanmadı.