Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Bükülmez Köyü sınırına gelen Suriyeliler, Türkiye'ye geçmek için talepte bulundu. Burada işlemleri yapılan 2 general, 3 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 başçavuşun da aralarında bulunduğu asker ve asker ailesi 46 kişi, minibüslerle Apaydın kampına gönderildi.

GENERAL SAYISI 46 OLDU

Suriye'de olayların başlamasından bu yana Türkiye'ye sığınan general sayısı son gelen 2 general ile birlikte 46'ya yükseldi. Albay sayısı 112'ye, yarbay sayısı 69'a, binbaşı sayısı 112'ye yüzbaşı sayısı ise 77'ye ulaştı.

9 YARALI GETİRİLDİ 1'İ ÖLDÜ

Suriye'nin İdlip kenti ve çevresinde Suriye ordusu ile muhalifler arasında süren çatışmalarda yaralan aralarında 3 kız çocuğunun da bulunduğu 9 kişi, yakınları tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı ve Bükülmez Köyü sınırına getirildi. Burada beklenen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar götürüldüğü Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralılardan durumu ağır olan 1 Suriyeli tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yakınları, Türkiye sınırına yakın köy ve kasabalarda Suriye savaş uçaklarının bombalı saldırısı ve çatışmalarda yaralandıklarını söyledi.