Şemdinli İlçesi kırsalındaki operasyonlar devam ederken, ilçeye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik Beldesi'ndeki Umurlu Sınır Jandarma Tabur komutanlığı'nın üs bölgelerine dün saat 22.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından teciz ateşi açıldı. Askerler ateşe anında karşılık verirken, taburdan da teröristlerin bulunduğu alanlar yoğun top ateşine tutuldu.

2 ŞEHİT MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şemdinli ilçesinin Bağlar köyü ile Zorgeçit mezrası kırsalında dün gece sağlanan sıcak temasın ardından bu bölgede başlatılan operasyonlar da sürüyor. Dün saat 20.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda Samsun Ladik nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Uzman Çavuş Ersan Sancı ile Mersin Anamur nüfusuna kayıtlı olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Hakan Balta şehit oldu.

Şehitler için ilk tören sabah saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'nda yapıldı. Gazetecilerin alınmadığı törenin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlandı.

GECE BOYUNCA ATEŞ

Bağlar ile Zorgeçit mezrası kırsalındaki çatışmanın ardından bölgeye zırhlı araçlar ve helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi. Kobra helikoptereleri gece boyunca PKK'lıların kaçış yollarını ateş altına aldı. Askeri hareketlilik sabah saatlerinde de devam etti.

 Yüksekova yönünden gelen ve içi özel eğitimli komandolarla dolu 4 sikorsky helikopter Şemdinli'deki askeri birliklere iniş yaptı. Buradan da kobraların desteğiyle Goman Dağı, Beyaztepe ile Konserve tepeye indirme yaptı. Çatışmalarda çok sayıda PKK'lının öldürüldüğü, konuyla ilgili açklamanın ise daha sonra yapılacağı bildirildi.

Bu arada, Bağlar Köyü’ne bağlı Tuva mezrasında yaşayan Tevfik Sakin, bölgedeki çatışmalar sırasında evlerinin yakınındaki alanlara düşen top mermileri yüzünden 7 büyükbaş hayvan ile bir çok kümes hayvanının telef olduğunu söyledi.



BD,AD(FE/COŞ)