5’İ TUTUKLU 10 SANIK


İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5’i tutuklu 10 sanık yargılanıyor. Duruşmada Balyoz ve 1. Poyrazköy davalarından tutuklu, bu davada ise tutuksuz yargılanan Koramiral Kadir Sağdıç savunmasını yaptı. Söz konusu delillerin komplo ile üretildiğini belirten Sağdıç, “40 yıllık vatan hizmetinin ardından, bize kurulan komployu özel yetkili mahkemelerde anlatmak yeni görevimiz oldu. Ülkenin başına ne çoraplar örülüyor anlatacağım" dedi.


“SAVCI İFADEMİ DAHİ ALMADI"


Bu davada kendisinin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmak istenildiğini vurgulayan Sağdıç, “Ancak bu soruşturmada benim ifadem dahil alınmadı. Bana hiçbir şey sorulmadı. Sanal bir iddia ile yargılanıyorum" diye konuştu.


“5 KİŞİ HÜKÜMETİ YIKACAKMIŞ"


İmralı’daki terörist başının koşullarının iyileştirilmeye çalışılırken kendilerinin bu kötü duruma düşürüldüğünü ifade eden Sağdıç, “Bu iddianamede benimle birlikte 5 asker hükümeti ve TBMM’yi yıkmak ile suçlanıyoruz. Biz beş kişi bunu yapacağız ve kimsenin haberi olmayacak. Bu beş kişi ne büyük güçlere sahipmişiz meğer. Ben masumum ve suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.


EMNİYET RAPORU BEKLETTİ


Sanık Kadir Sağdıç, Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü tarafından yazıldığı iddia edilen ‘Kadir Paşa koor.etsin’ notunun sahte olduğunu ve söz konusu yazının Öğütçü’ye ait olmadığının emniyet raporlarında ortaya çıktığını belirtti. Sağdıç, “Bu rapor emniyette yaklaşık bir ay bekletiliyor. Neden? Çünkü Kafes iddianamesi kabul edildikten sonra gönderiyor. Yani biz sanık olduktan sonra. Emniyet iddianame kabul edildikten bir gün sonra bu yazıyı savcılığa gönderiyor. Üstelik bu bize verilmiyor. Biz bunu Kafes davası görülürken tam 10 ay sonra öğreniyor. Onu da Balyoz davasının ek delil klasörlerinde görüyoruz" dedi.


(BB)