Olay, 2 Mart 2011'de Merkez Seyhan İlçesi Demetevler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Taner Ç., yanında arkadaşı 19 yaşındaki Yunus O., 16 yaşındaki Azat T. ile kuzeni 15 yaşındaki Mücahit T. ile birlikte bakkalda zaman zaman annesinin yerine bakan 14 yaşındaki Oğuzhan E.'den bir paket cips isteyip borca yazmasını istedi. Oğuzhan'ın borca yazmak istememesi üzerine Taner Ç., cebinden çıkardığı bıçağı göstererek , "Bu bıçağı görüyor musun? Sana saplarım" diyerek tehdit ettikten sonra 2 lira değerindeki 1 cips ile kasadan 10 lira alıp kaçtı. Şüpheliler, bu olaydan 6 gün sonra da aynı bakkaldan 1 cips ile kasadaki 5 lirayı gasp etti.

DAVA AÇILDI

Sanıklar hakkında 'nitelikli yağma' suçundan dava açıldı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan tutuksuz sanıklar, savunmalarında suçlamayı kabul etmedi. Yunus O., olayı Taner Ç.'nin gerçekleştirdiğini ve kendisinin bakkalın dışında olduğunu söyledi. Sanık Taner Ç. ise cipsi ve parayı borç olarak aldığını öne sürdü. Azat T. ile kuzeni Mücahit T. ise suçlamayı kabul etmedi. Duruşmaya annesiyle birlikte gelen Oğuzhan E., sanıklardan şikayetçi olmadı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Taner Ç.'yi silahla yağma suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da suça konu malın değerinin düşük olması, sanığın yaşının 18'den küçük olması ve duruşmalardaki iyi halinden dolayı indirim yaparak 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına çevirdi. Diğer 3 sanığın da suçu işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verildi. Tutuksuz sanık Taner Ç., karar Yargıtay'ca onanırsa cezasını çekmek için hapsi girecek.