Etkinliğin sona ermesi nedeniyle, Kömürcüoğlu Mermer A.Ş.'nin Korucuk Mahallesi'ndeki tesislerinde kokteyl verildi. Sanatçıların bir ayda tamamladığı heykeller görücüye çıktı. Kokteyle Vali Abdülkadir Demir ile Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın yanı sıra Küba'nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion ve Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang da katıldı. Vali Demir, kokteylde yaptığı konuşmada, Denizli'nin sanatın ve sanatçının yabancısı bir şehir olmadığını ve 3 bin yıl öncesine ait sanat eserlerini barındırdığını belirtti. Vali Demir, "Geçmişte sanatçıya verilen değerin aynen sürdürülmesi gayreti içerisindeyiz. Çalışmalarımızı, planlamalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz" dedi.

'TAŞI, TAŞ OLARAK GÖRMEMEK'

Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kömürcüoğlu da, heykel kolonisinde dünyanın farklı yerlerinden gelen 9 sanatçının bir ay boyunca değişik eserler ortaya koyduğunu söyledi. Koloni çalışmalarına amatörce başladıklarını belirten Kömürcüoğlu şöyle konuştu:

"Bu yıl geçen yıla göre daha verimli geçti. Önümüzdeki yıllarda çok daha güzel çalışmalar yapılacağına inanıyoruz. Bizim bu koloniyi düzenlerken çıkış noktamız 'taşı, taş olarak görmemekti.' Bunu başardığımıza inanıyorum. Özel bir firma olarak uluslararası bir etkinlik düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sanatçıların ürettiği değerli eserler Denizli'de kalıyor. Denizli sanat ve kültür hayatı her geçen gün zenginleşiyor."

Konuşmaların ardından 2'nci Uluslararası Heykel Kolonisi'ne katılan Türkiye'den Ali Dirier, Eyüp Öz, ABD'den John Massee, Edvard Fleming ve Sherry Tipton, Sırbistan'dan Giorgie Cpajak, Japonya'dan Hitoshi Tanaka, Çin'den Liu Yang ve Küba'dan Jose Villa Soberon'a plaket ve sertifikaları verildi.



FI,RÇ(AÖ/COŞ)