Kaza, 29 Haziran 2012'de merkez Seyhan ilçesi Mıdık Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; kent merkezinden Şehit Kemal Yüzgeç Bulvarı'na giden, üzerinde 14 yaşındaki Yılmaz Tunç ile 21 yaşındaki Samet Koşar'ın bulunduğu, ancak kimin kullandığı belli olmayan 01 ZE 425 plakalı motosiklet, Bey Mahallesi kavşağında, önlerinde giden yine üzerinde 2 kişi bulunan motosiklet ile bir süre yarıştı.

Ardından, Yılmaz Tunç ve Samet Koşar'ın üzerinde bulunduğu motosiklet, önlerinde seyreden motosikleti sollayıp, kavşaktan 'U' dönüşü yaparak, ana yola çıktı. Motosiklet bu sırada orta şeritten gelen çiftçi İsa Zengin'in kullandığı 01 TK 483 plakalı kamyonetin altına girdi. Motosikletteki 2 kişi kaza yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından tutuklanan kamyonet sürücüsü İsa Zengin hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle 2 kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanık Zengin ilk duruşmada tahliye edildi.

Son olarak çıktığı karar duruşmasında da kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren sanık Zengin, "Ben tarladan geliyordum. Motosiklet kamyonetin solundan gelerek çarptı. 2-3 saniyelik bir anda oldu. Bir şey yapamadım. Olay yeri kalabalıklaşınca polise giderek teslim oldum" dedi.

Mahkeme heyeti, bilirkişinin hazırladığı raporda 'taksire dayalı kusuru bulunmadığı' bildirilen sanık İsa Zengin'in beraatına karar verdi.