İlkadım İlçesi’nde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, iddialara göre bir apartmandaki dairede tamirat yapan Ruhi Cengiz (36), kamyonetini 100'üncü Yıl Bulvarına park etti. Ardından da 1 saatlik ücret olan 2 TL’yi parkometreye atarak arkadaşlarıyla birlikte kamyonetteki inşaat malzemelerini indirmeye başladı. Malzemeleri indirdikten sonra kamyonetin yanına geldiklerinde 1 saatlik sürenin dolduğunu ve yaklaşık 5 dakika geçmesi üzerine görevli Harun Arslan (46) ile tartışmaya başladı. Tartışmaya parkometre görevlilerini denetleyen Tuncay Kara (33) ile evli ve 2 çocuk babası olan Ruhi Cengiz’in arkadaşları Halil Budak (36), Adem Köse (21), Savaş Köse de (29) katıldı.

Harun Arslan’ın 2 TL'lik daha bilet alınmasını istemesi üzerine tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Arslan üzerinde bulunan bıçağı Ruhi Cengiz’in kalbine sapladı. Bu sırada Halil Budak da elinden yaralandı. Yaralılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınırken, Ruhi Cengiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Parkomat görevlisi Harun Arslan ise kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken Arslan, "4 kişi bize saldırdılar. Ellerindeki küreklerle vuruyorlardı. Kendimi korumak için bıçağı sağa sola sallarken olay meydana geldi" diye konuştu. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.


İA(İS/AAA)(FOTOĞRAF)