Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Tellidere Mahallesi'nde oturan, babaları yıllar önce ölmüş anneleri ise uyuşturucu satıcılığından cezaevinde bulunan, her ikisi de eşlerinden ayrılmış Şahide Aykutlu ve Gülbahar Sağlam, 14 yaşındaki kızkardeşleri ve kendilerinin 4 çocuğuna bakmak için barda konsomatrislik yapmaya başladı. Kardeşlerden Gülbahar Sağlam'ın 2009'da bir süre nikahsız birlikte yaşadığı Ayhan Toprak, iddiaya göre 2 kızkardeşi, erkeklere pazarlamak istedi. Bunun üzerine kızkardeşler, Ayhan Toprak'la birlikte kaldıkları evi, küçük kardeşleri ve 4 çocuklarını yanlarına alarak terk etti.

EVE GİRİP KAFALARINA BİRER KURŞUN SIKTI

Gülbahar Sağlam'ın kendisini terk etmesinden Şahide Aykutlu'yu sorumlu tutan Ayhan Toprak, kız kardeşlerin kaldığı eve 25 Temmuz 2010'da girip, uykuda kafalarına birer kurşun sıkarak öldürdü. Olaydan sonra kaçan Ayhan Toprak hakkında 'kasten 2 kişiyi öldürme' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Gıyabında yargılanmasına devam edilen Toprak'ın yakalanması için Türkiye'deki tüm emniyet birimlerine bilgi verilirken, 2 kardeşin, katilleriyle birlikte bir yakınlarının düğününde çekilmiş fotoğrafı da karakollara dağıtıldı.

Öldürülen kızkardeşlerin küçük kardeşleri ile çocuklarına ise devlet sahip çıktı. Kardeşleriyle birlikte Şahide Aykutlu'nun 3, Gülbahar Sağlam'ın 1 çocuğu olmak üzere yaşları 3 ile 14 arasındaki toplam 5 çocuk, yuvada koruma altına alındı.



MKA(OA/COŞ)