Olay, bu sabah Çorum'un merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Arpalık Köyü'nde meydana geldi. 3 çocuk annesi Gülcihan Kaya'ya ait evde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm evi sararken, 49 yaşındaki köy muhtarı Necati Uysal, itfaiye ile 112 Acil Servis'i arayıp yardım istedi. Ekipler gelene kadar köylüler alevlerin arasına dalıp, evde yardım çığlıkları atan Gülcihan Kaya'nın çocukları 10 yaşındaki Uğur, 13 yaşınadki Şemsi ve 15 yaşındaki Gülizar Kaya'yı kurtardı. Köylüler, diğer odada bulunan ev sahibi Gülcihan Kaya ile misafir olarak yanında kalan felçli kız kardeşi Huriye Sarı'yı da alevler arasından güçlükle dışarı çıkardı.

Vücutlarında yanık bulunan Gülcihan Kaya ve kız kardeşi Huriye Sarı, köye gelen sağlık ekipleri tarafından Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İki kız kardeşin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Köye gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahale ederek alevleri diğer evlere sıçramadan kontrol altına aldı. Jandarmanın yangınla ilgili soruşturması sürüyor.



YÇ(İS/CK)