Kaza geçen yıl Aralık ayında Tekkeköy İlçesi Kutlukent Beldesi'nde meydana geldi. Sinan Bahadır yönetimindeki 55 AV 859 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Kazada, otomobilde bulunan 34 yaşındaki İsa Güllü ile 38 yaşındaki Turan Kocakoç öldü, 2 kişi de yaralandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Bahadır, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Kazada fazla hızlı olmadığını söyleyen sanık Bahadır, "Sağanak yağmur vardı. Yolda su birikintileri oluşmuştu. Havaalanına gidiyorduk. Önde giden bir otobüsün fırlattığı su benim otomobilin ön camına geldi. Ben de bundan kurtulmak için direksiyonu kırdığım gibi otomobil yoldan çıktı ve direğe çarptık. Çok üzgünüm" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Bahadır'a 'taksirle 2 kişinin ölümüne 2 kişinin de yaralanmasına neden olmak' suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Sinan Bahadır'ın sabıkasının olmamasını ve iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezayı 20 eşit taksitte ödenmek üzere 36 bin 500 TL para cezasına çevirirken, ehliyetini de 1 yıl süreyle el konuldu.



İA(İS/SS)