Kaza, geçen yıl 25 Mayıs'ta Özmen Caddesi Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi girişinde meydana geldi. Rahatsızlanan ev sahibini hastaneye getiren 60 yaşındaki Mustafa Baki Önal yönetimindeki 35 KNS 61 plakalı otomobille, bir pizzacıda kurye Samet Aktaş yönetimindeki 35 YR 158 plakalı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Aktaş ile arkasında oturan iş arkadaşı Zafer Mehmet Boduroğlu yola fırladı. Sevk edilen sağlık ekipleri, kaskları takılı olmayan iki gençten Zafer Mehmet Boduroğlu'nun kaza yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralı motosiklet sürücüsü Samet Aktaş da hastanede öldü. Polis tarafından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Mustafa Baki Önal, tutuklandı ve hakkında dava açıldı.

İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, hakkında 15 yıl hapis cezası istenen ve tutuklu yargılanan sürücü Mustafa Baki Önal ile, kazada ölen gençlerin ailesi ve avukatları Murat Kömürcü katıldı. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporu okudu. Raporda, Mustafa Baki Önal'ın asli ve tam kusurlu olduğu, ölen Samet Aktaş ve Zafer Mehmet Boduroğlu'nun kusursuz oldukları belirtildi. Önal'ın avukatı Şakir Yılmaz, gelen raporu kabul etmediklerini, çünkü yol durumu itibariyle ileride bir çukur olduğunu ve motosikletin bu çukura girdiği sırada müvekkili tarafından görülemediğinini söyledi. Yılmaz, şöyle dedi:

"Bu konu trafik ihtisas dairesince dikkate alınmamıştır. Şerit ihlali yapılır yapılmaz kaza meydana gelmiş gibi değerlendirme yapılmıştır. Oysa video kaydında görüldüğü gibi şerit ihlali yapıldıktan bir süre sonra kaza meydana gelmiştir. Ben raporu yeni aldım. Bu konuda yazılı beyanda da bulunacağım. Müvekkilim adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilsin."

Cumhuriyet Savcısı, gelen raporun yeterli olduğunu belirterek, itirazın reddini, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmeseni talep etti. Ölen gençlerin yakınlarının avukatı Murat Kömürcü de gelen rapora bir diyeceklerinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın avukatına rapora karşı itirazlarını bildirmesi için 10 gün süre verilmesine kararverdi. Sanığın tahliye istemi reddedilerek, duruşma ertelendi.



BK(İÖ/İD)