Olay, ilçedeki Ankara Caddesi'ndeki bir marketin yanında 14 Mart günü meydana geldi. İçinde 3 kişi bulunan, plakasının ön ve arka bölümünde 'Evleniyoruz', 'Mutluyuz' yazısı bulunan gri renkli bir cipten inen bir kişi, akraba oldukları belirtilen Ali Taştan ve Hakan Özgün'e peş peşe ateş etti. Ali Taştan, olay yerinde ölürken, sevk edilen ambulansla Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hakan Özgün'ün duran kalbi müdahale ile çalıştırıldı. Hakan Özgün, bir süre sonra kurtarılamadı. Hastanede ölen Hakan Özgün'ün vücuduna 7 kurşun isabet ettiği belirlendi.

"AĞABEYİMİZİN KANINI ALDIK"

Cinayet sonrası şüpheliler Hamza Ö. ve F.Ö. isimli kardeşler polis ekiplerinin titiz çalışması ve çevredeki iş yerlerine ait kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda cinayetten kısa süre sonra Konya'da yakalandı. Gazetecilerin 'Cinayeti niçin işlediniz?' sorusuna iki kardeş, ağabeylerinin intikamını aldıklarını söyledi. Mutlu olduğunu ifade eden Hamza Ö., ''Ağabeyimizin kanını aldık. Bir daha olsa yine öldürürüz. Pişman değiliz. Mutluyum ağabeyimin intikamını aldım. Sevinçliyim. Yine yaparım" dedi.

YOĞUN GÜVENLİK ALTINDA TATBİKAT

Yapılan sorgulama sonrası mahkemeye sevk edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen şüphelilerden F.Ö., cezaevi aracıyla cinayetin işlendiği bölgeye getirildi. Şüpheliye polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında tatbikat yaptırıldı. Tatbikatta, Şereflikoçhisar Cumhuriyet Savcısı Arif Naci Sucuoğlu, şüpheli F.Ö.'nün cinayetle ilgili geniş yönlü ifadesini polis kamerası eşliğinde aldı. Diğer cinayet şüphelisi Hamza Ö.'ye de ilerleyen günlerde tatbikat yaptırılacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmaya devam edildiği belirtildi.

AMCA ÇOCUKLARININ KAN DAVASI

Geçtiğimiz 8 Ocak'ta Konya'nın merkez Karatay İlçesi Erenler Mahallesi Akburçak Sokak'ta Hamza Ö. ve ağabeyi İbrahim Ö. (28) amca çocukları Nevzat Ö. , Tugay Ö,, Emre Ö., Hakan Ö. ve Volkan Ö. ile aralarındaki husumet nedeniyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu İbrahim Ö., öldü kardeşi Hamza Ö., de yaralandı. Şüphelilerden Enver Ö., Tugay Ö., Nevzat Ö. ve Volkan Ö. mahkemece tutuklandı. Hakan Ö., de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 EV VE 1 MİNİBÜS ATEŞE VERİLDİ

İbrahim Ö.'nün öldürülmesi olayının ardından yakınları, öldürenlerin yakınlarının da bulunduğu aynı mahalledeki 5 ev ve 1 minibüsü ateşe verdi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle kısa sırada söndürülürken, ölen ve yaralanan olmadı.

HAKAN ÖLMEMEK İÇİN KAÇTI, HAMZA TABURCU OLUNCA ÖLDÜRDÜ 

Olayın ardından tutuksuz yargılanmasına karar verilen Hakan Ö., amca çocuklarının öldürmesinden korktuğu için Şereflikoçhisar'daki dayısı Ali Taştan'ın yanına gitti. Ancak burada da ölüdürülmekten kurutulamadı. Hakan Ö. ve Ali Taştan'ı öldüren Hamza Ö.'nün ise ilk olayda göğsünden yaralandığı için kaldırıldığı hastanede tedavisi tamamlanmasından ardından cinayeti işlediği belirlendi.



ZG(AY/AK)