Olay 16 Temmuz'da saat 20.00 sıralarında ilçe merkezinde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan akraba 2 ailenin fertleri arasında çıkan tartışma büyüdü ve silahlı çatışmaya dönüştü. Tabancayla vurulan 26 yaşındaki Hasan Demir olay yerinde, 68 yaşındaki Emine Demir ise kaldırıldığı Trabzon Fatih Devlet Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi. Olayda hafif yaralananlardan 27 yaşındaki Yusuf Demir tedavi altına alındı, 26 yaşındaki Ergün Demir ise tedavisinin ardından taburcu edildi. Polisin soruştumasının ardından Ergün, Murat, Şahin ve Mehmet Demir ile Abbas Çavuşoğlu gözaltına alındı. İlçedeki bir çay fabrikasının önünde terk edilmiş olarak bulunan 61 LH 438 plakalı otomobilde çok sayıda kurşun izine rastlandı. 

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Ergün, Murat, Şahin ve Mehmet Demir ile Abbas Çavuşoğlu, dün gece adliyeye sevk edildi. Ergün, Murat ve Şahin Demir ile Abbas Çavuşoğlu, savcılıkta sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mehmet Demir ise adli denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaya karıştığı iddiasıyla aranan 46 yaşındaki Seyfettin Demir de dün gece karakola giderek teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AYNI KÖYDE 1 GÜN ARAYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Bilindiği gibi akrabalar arasında meydana gelen kavgada hayatını kaybeden Hasan Demir ile Emine Demir'in cenazeleri, Çapanlı Köyü'nde güvenlik gerekçesiyle birer gün arayla toprağa verildi. Hasan Demir 17, Emine Demir ise 18 Temmuz'da defnedildi. Her iki cenaze töreninde de jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldı.