Pınar ÇITAK KOYGUN - Timur TARLIĞ/ İSTANBUL,   TÜRK - Arap turizm buluşması toplantısı Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TUROB Başkanı Timur Bayındır, Arap Turizm Örgütü Başkanı ile diğer davetliler katıldı. Yapılan toplantıyla Türk - Arap turizm sektörü buluşmasının ikincisinin Nisan ayında İstanbul'da yapılacağı duyuruldu.


" TÜRK - ARAP TURİZM BULUŞMASININ İKİNCİSİNİ İSTANBUL'DA YAPACAĞIZ "


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şöyle konuştu:


" Nisan ayının ikinci yarısında İstanbul belediye başkanlığımızın ev sahipliğinde turizm sektörünün yöneticilerinin yardımlarıyla Türk - Arap turizm buluşmasının ikincisini Bursa'dan sonra İstanbul'da gerçekleştirmeye çalışacağız. Bunun Arap turizm çevrelerinin ve Arap turizm dünyasının son yıllarda ilgisini Türkiye'ye yöneltmesini Türkiye'nin yatırım açısından dünyana çekici ülkelerden biri olmasının doğal bir sonucu olduğuna işaret etmek isterim. Dünyada çok ciddi bir sermaye birikimi olan bölgelerden birisi Körfez Arap ülkeleri. Hepimiz biliyoruz ki bu ilgi yakın zamana kadar Avrupa'ya yönelikti. İtalya, ABD olmak üzere Avrupa'ya yönelikti. Bu ilginin ülkemize yönelmesi Türkiye'nin ekonomide ve sosyal yaşamda gelişen yükselen bir sembol olduğunun ciddi işaretlerinden birisidir. Önemli bir gelişme. Hem komşuluk ilişkilerinin gelişmesi açısından dostluk kardeşlik barış dayanışma ilişkilerinin gelişmesi açısından hem de turizm sektörünün yakın yıllarda geri dönüşü olan verimli ve yatırıma elverişli bir sektör olarak görünmesi açısından bu ilgi son zamanlarda ülkemize dönmüş gözüküyor. Bu konuya çok güzel bir gelişme olarak işaret ediyorum.  Güzel bir toplantıya İstanbul'umuz ev sahipliği yapacak."


ARAP ÜLKELERİNİN TURİZM BAKANLARI KATILACAK


Toplantıya katılan Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid ise, " Bu ikinci buluşma İstanbul'da Nisan ayında gerçekleşecek. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde birçok Arap ülkesinin turizm bakanları katılacaktır. Valimiz ve Sayın bakanımız bu büyük buluşmanın gerçekleşmesi noktasında büyük bir gayret içindeler. Sınırsız desteği için Sayın Bakanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Türk Arap ilişkilerine vermiş oldukları sınırsız destek için teşekkür ediyorum " diye konuştu.


PÇK (MK) (FOTOĞRAF)