ŞÜPHELİLERİN ÇOĞU AVUKAT


890 sayfalık iddianamenin hazırlandığı davanın bir numaralı sanığı avukat Mehmet Nuri Deniz. Sanıklar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak, avukatlar Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz, Mustafa Eraslan, Asya Ülker, Nevzat Anuk, Mehmet Ayata, Hüseyin Çalışcı ile Öcalan’ın İmralı Günleri kitabının yazarı gazeteci Cengiz Kapmaz da yer alıyor.


PARİS VE BERLİN BAROSU DAVAYI İZLİYOR


Duruşmaya Paris ve Berlin barosundan avukatlarda katıldı. 150’yi aşkın avukatın savunma yapmaya hazırlandığı davaya, İstanbul, Mersin, Ankara, Şırnak, Diyarbakır, İzmir, Kocaeli, Hakkari, Van ve Mardin Barolarının aralarında bulunduğu birçok baro temsilci gönderdi. Milletvekili Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de duruşmayı izliyor.


TUTUKLULUK İLE GÖRÜŞTÜLER


Duruşma öncesi salona önce bir grup avukat alındı. Avukatlar, duruşma salonuna girerek tutuklu sanıklarla kısa bir görüşme yaptı. Daha sonra salonun kapıları açıldı. Birçok vatandaşın salona girmek istemesi nedeniyle izdiham yaşandı. Güvenlik görevlileri salon dolu olduğu için duruşmanın kapısını kapatmak istedi. Duruşmaya girmek isteyenlerle, kapıda bekleyen güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar yaşandı. Sanık yakınları ve avukatlar, duruşma kapısının tamamen açılmasını istedi. Duruşmanın yapıldığı koridora güvenlik barikatı kuruldu.


MAHKEME BAŞKANINDAN TEPKİ


Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Böyle duruşmaya başlayamayız. Ayakta kimse olmayacak" dedi. Salondan bu sözlere sert tepki geldi. İzleyici sıralarından ayağa kalkan bazı avukatlar, “Yer ayarlayın, avukatız izleyeceğiz. O zaman bu kadar tutuklamayacaksınız" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı Ekinci ise “Bağıranları dışarı atarım" diyerek uyardı. Salondaki seslerin kesilmemesi üzerine mahkeme başkanı Ekinci, “Siz buraya duruşma yapmaya gelmediniz yani. Silivri’de duruşma yapmaya benim de sizin de gönlünüz razı değildi. Duruşma salonu şartları bu burada. Burada yapacağız" diye konuştu.


Duruşma yoklamanın yapılması ile başlandı.


(BB)