Göz hekimi Opr. Dr. Burçin Çakır tarafından muayene edilen çocuklardan Mehti'nin tek gözünün kurtarılması için ilaç tedavisine başlandı. Iğdır Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Turgut Anuk, bir gözü tamamen kör olan Ali'nin bir gözünün yüzde 10 görebildiğini, Mehti'nin bir gözünün şimdilik iyi olduğunu belirtti. Çocuklara erken müdahale edilmesi halinde gözlerinin kurtulabileceğini belirten Başhekim Yardımıcısı Turgut Anuk, şöyle dedi:

"Her iki çocukta da Konjenital Glokom (doğuştan göz tansiyonu) hastalığı var. Çocukların rahatsızlığı ilk doğdukları aylarda uzman göz doktoru tarafından görülseydi mutlaka erken müdahale edilir, çocukların kurtarılması mümkün olabilirdi. Ne yazık ki yaşam koşulları ve ailenin bilinçsizliği bu tür geç kalınmış vakaları yaratıyor. Çocuklar için ilaç tedavisine başladık, ayrıca ileri tetkik ve teşhis için üniversite hastanesine sevklerini uygun bulduk."

İleri tetkik ve tedavi için üniversite hastanesine sevkedilmesi gereken çocukların annesi Kızılgül Taran, çocukların tedavisi için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Çocuklarının akraba evliliğinin kurbanı olduğunu öne süren anne Kızılgül Taran, "Eşimle teyze çocuğuyuz. İki oğlumun gözleri kör olurken, 8 yaşındaki kızımda çok şükür hiçbir şey yok. Doktorlar geç kaldığımızı söyleyince üzüntüm arttı. Umarım çocuklarımın görme şansı olur" diye konuştu



AD(KS/İD)