Olay, 27 Ağustos 2011'de, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Mahallesi'ndeki besi çiftliğinde meydana geldi. Babaları çiftlikte çobanlık yapan Gani ile İbrahim Aslan kardeşler, oyun oynamak için ahırın çatısına çıktı. Çatı ile bahçe duvarı arasına iple salıncak kuran kardeşler, 2.5 metre yüksekliğindeki beton duvarın çökmesi sonucu altında kaldı. Çocukların çığlıklarını duyan anne Güler ile baba İbrahim Aslan, diğer çalışanların yardımıyla devrilen duvar enkazını çocukların üzerinden kaldırdı. Ancak 2 kardeşin öldüğü anlaşıldı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, 2 kardeşin ölümüyle ilgili kusurlu olduğu öne sürülen bina sahibi Hasan Doğan hakkında, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık, binayı besicilik yapmak için kiralayan Hayrettin Can ile çiftlikte çobanlık yapan baba İbrahim Aslan hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi.

Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Hasan Doğan, olayın yaşandığı binayı ahır olarak bir başka kişiye kiraya verdiğini belirterek hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

Ahırı 1979'da yaptırıp, bir süre besicilik işi yaptıktan sonra bıraktığını belirten Hasan Doğan, "Burası 2010'a kadar boş kaldı. Burada meydana gelen hırsızlık olaylarından bıktığım için içerisinde bir kiracı olmasını istedim. Bu nedenle kiraya verdim" dedi.

Çocuklarının ölümünden sorumlu tutularak yargılanan bina sahibini daha önce hiç görmediğini belirten İbrahim Aslan ise "Çocuklarım orada bulunan kanepeyi kullanarak iki kolona ip gererek salıncak yapmış. Salıncakta sallanmak isterken kolonlardan biri devrilmiş. Huzurdaki sanığı tanımam. Kendisinin olayda bir kusurunun olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle hakkında şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Doğan'ın olaydaki kusur durumunun tespiti için, inşaat mühendisi, imar konusunda uzman, iş güvenlik uzmanından oluşan bilirkişi heyetinden rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



MKA(OA/CK)