Olay, önceki gün merkez Yüreğir İlçesi'nin Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Ege Bağatur Bulvarı üzerinde bulunan dinlenme parkında meydana geldi. Bulvar üzerinde simit satan Muzaffer Ertan, yakında bulunan parktaki vatandaşların panik halinde bağrışıp, sağa sola kaçıştığını gördü.

Durumu merak eden Ertan, parka geldiğinde yaklaşık 3 metre boyundaki bir yılanın vatandaşlara saldırmaya çalıştığını gördü. Kalabalığın arasında kendine yol bulmaya çalışan yılan, sakız ağacına tırmanıp saklanmak istedi. Vatandaşlar da ellerine geçirdikleri sopa ve taşlarla yılanı öldürmek amacıyla, ağaca doğru hamle yaptı. Bu sırada dalların arasından yere düşen yılan yakındaki 2 çocuğa yöneldi. Yılanı vatandaşlardan, çocukları da yılandan korumak isteyen Muzaffer Ertan, hayvanı yakaladı.

Muzaffer Ertan'ın çıplak elle tuttuğu yılan, bileğine dolandı, sağ elinin orta parmağını ısırdı. Sıkı sık tuttuğu yılanı sazlıkların arasına bırakan Muzaffer Ertan, fenalaşınca çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine götürüldü. Ertan, yılanın zehiri vücuduna tam olarak yayılmadan tedavi altına alındı. Acil Servis'in Yoğun Gözlem Bölümü'ne yatırılan Muzaffer Ertan 12 saat gözlem altında tutuldu. Hayati tehlikeyi atlatan Muzaffer Ertan taburcu edildi.

Bir gün sonra yeniden parkın yanında simit tezgahını açıp satış yapmaya başlayan Muzaffer Ertan, olaya tanık olan vatandaşlar tarafından 'günün kahramanı' ilan edildi. Aynı cesareti yine gösterebileceğini ifade eden 2 çocuk babası Muzaffer Ertan, "Ben hayatımı simit satarak kazanıyorum. Parkta yaşanan paniği görünce, çocuklarım gözlerimin önüne geldi. Hiç düşünmeden müdahale ettim. Hem insanları yılanın hışmından, hem de sonuçta o da canlı, yılanı insanlardan kurtarmak istedim. Elimi attım, önce pantolonuma saldırdı. Dişlerini geçiremedi. Boynundan yakalamak istedim, parmağıma yapıştı. Dişlerini etimde hissettim ama boynundan yakalayıp çektim. Koluma dolandı, hemen alıp bir kaç metre ilerideki sazlıkların arasına attım. Sonra gözüm karardı, arkadaşlar otomobille hastaneye götürmüşler. Gözümü açtığımda sedyede yatıyordum" dedi.