Edirne’de 6 ayda 6 farklı işyerine kar maskesi ile girerek silah zoruyla soygun yapan Ercan Baran, geçen yıl 1 Mart 2011 tarihindeki son işinde polis tarafından yakalandı. Tutuklanan Baran hakkında Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkemede son yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ercan Baran'da katıldı. 13’ncü celsede Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü, sanık Baran hakkındaki mütalaasında rekor hapis cezası istedi. Savcı Cengiz Özülkü mahkemeye sunduğu mütalaasında 1 işyerinde soygunun teşebbüste kaldığını diğerlerinde ise gerçekleştiğini ifade ederek, "Geceleyin kendini tanınmayacak hale getirerek silahla tamamlanmış yağma suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır" dedi.

'ÇOCUĞUM, ANNEM HASTA' DEMİŞ

Savcı Özülkü, sanık Baran hakkında toplam 60 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istedi. Ayrıca mütalaada 6 işyerinden sanığın silah zoruyla toplam 2 bin 170 lira para aldığı ve işyeri sahiplerine 'çocuğum aç, bana para ve yiyecek ver', 'çocuğum hastanede ölüyor, para lazım çabuk para ver yoksa öldürürüm', 'aldığım paraları geri getireceğim, polisi arama yoksa seni vururum', 'bu parayı sana getireceğim, annem hasta sakın polise gitme' ve 'bana 200 lira ver' diyerek korkuttuğu bilgisi de yer aldı.

SADECE BİR SOYGUNU ÜSTLENDİ

Mütalanın ardından söz verilen sanık Ercan Baran, sadece geçen yıl 1 Mart tarihindeki soygunu kendisinin yaptığını, diğerlerini ise kendisinin yapmadığını savundu. Çok mağdur olduğunu anlatan Baran, mahkeme heyetinden tahliyesini istedi. Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi verdiği ara kararda, sanık Ercan Baran’ın tahliye talebini kabul etmedi ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklu yargılanmasına, ayrıca sanık avukatlarına savunma için ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

EMNİYETTE İTİRAF ETMİŞTİ

Geçen yıl 1 Martta gecesi Şükrüpaşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki Recep Makak’ın işlettiği büfeyi elinde kuru sıkı tabanca ve kar maskesi ile soyan Ercan Baran, kaçarken polis tarafından yakalanmıştı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde sorgulanan Ercan Baran, bankalardan çektiği 10 bin liralık kredi borcu olduğu için 6 büfeyi kar maskesi ve kuru sıkı tabanca ile soyduğunu ve aldığı paralarla da bahis oynadığını itiraf etmişti. Ayrıca soygun anları, işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.



EÖ(LK/COŞ)