Olay, Değirmendere Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’nde bulunan bir Oto LPG Dönüşüm Servisi'nde geçen hafta meydana geldi. Gece sat 01.00 sıralarında iş yerinin arka tarafında bulunan tel örgüleri aşarak pencereden işyerine giren 3 hırsız, kasada bulunan 30 bin lira ile bir ruhsatlı tabancayı aldı. İş yerindeki 16 güvenlik kamerasındaki izleri yok etmek isteyen hırsızlar, kameraların bağlı olduğu 7 bilgisayarı da iş yerine girdikleri camdan dışarı çıkartarak dereye attı. 

DEREDEKİ BİLGİSAYARLAR İNCELENDİ

Olaydan sonra polis dereye atılan bilgisayarları buldu ve güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi. Kimliği tespit edilen ve gözaltına alınan 23 yaşındaki M.B. suçlamaları kabul etmedi ancak mahkemece tutuklandı. Diğer iki kişinin kimliklerinin belirlenebilmesi için çalışma başlatıldı.

İşletme Müdürü Ali Faik Hacıoğlu, tüm önlemleri almalarına rağmen olayı yaşadıkları için üzüntülü olduğunu belirterek, "İş yerinde 16 güvenlik kamerası, 2 köpek, 2 de güvenlik çalışanı olduğu halde hırsızlar yine durmuyor. Arkalarında delil bırakmamak için bilgisayar kasalarını da dereye atmışlar. Adamlar her şeyi düşünmüş. İnşallah suçlular yakalanır ve cezalarını bulur" dedi.



FT(TM/COŞ)