Kıskançlık kurbanı 20 yaşındaki Cennet Özkaya'nın, amcasının torunu olan 22 yaşındaki İhsan Özkaya ile bir yıl önce kaçıp, nikahsız yaşadığı belirtildi. 6 ay önce şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrılan Cennet Özkaya'nın, ailesinin karşı çıkmasına rağmen İhsan Özkaya ile yeniden bir araya geldiği, 3 ay kadar önce de resmi nikah kıyıp, olayın meydana geldiği eve yerleştikleri kaydedildi.

KARDEŞİNDEN HELALLİK İSTEDİ

İddiaya göre uyuşturucu bağımlısı olan İhsan Özkaya, Organize Sanayi Bölgesi'nde çalıştığı plastik fabrikasından iki hafta önce ayrıldı. Uyuşturucunun etkisiyle sık sık halisülasyon gördüğü iddia edilen İhsan Özkaya, eşinin kendisini aldattığını ileri sürüp, kıskançlık krizlerine girdi. Olaydan 3 saat önce de eşi Cennet Özkaya ile tartışan genç, bir anda öfkelenip, mutfakta yemek hazırlayan eşine saldırdı. Ekmek bıçağını alıp kadını boğazını keserek öldürdü. Ardından cep telefonuyla kardeşi İlhan'ı arayan İhsan Özkaya, "Kardeşim hakkınızı helal edin, ben size layık bir insan olamadım" dedikten sonra telefonu kapattı. Oturma odasına girip 3 sayfalık not yazan İhsan Özkaya, av tüfeğini çenesinin sağ tarafına dayayıp ateşledi. Kavga ve silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtığı belirlenen İhsan Özkaya da olay yerinde öldü. 

KARDEŞİ KAPIYA GELDİ

Ağabeyi ile yaptığı konuşma üzerine şüphelenen İlhan Özkaya, eve geldi. Kapıyı açmaya çalışan genç, başarılı olamayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri kapıyı açıp içeri girdiklerinde, oturma odasındaki İhsan ile mutfaktaki Cennet'in cansız bedenlerini buldu.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cenazeler Adli Tıp Kurum Morgu'na kaldırıldı.



FK(OA/COŞ)