Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un, Konya'nın Karapınar İlçesi'ndeki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Taziyeleri kabul eden şehidin dedesi 75 yaşındaki İzzet Akkoç, terörün artık bitmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Vatan sağolsun. Bu iş böyle olmaz. Bu PKK'nın artık bitmesi lazım. Olmaz böyle. Ne canlar yanıyor, ne insanlar gidiyor. Hakiki olarak savunma yapılacak. Yalandan savunma olmaz. Hudutları korusunlar, teröristleri içeri sokmasınlar. Yataklık yapanları da affetmesinler. Milletin evlatları ölüp, ölüp gidiyor. Beni şimdi askere yazsınlar, gönüllü olarak giderim. 75 yaşındayım onların karşısına dikilirim."

BABASIDA AYNI YAŞTA VEFAT ETMİŞ

Şehit torunun 2 ay önce evlendiğini ve düğününden 15 gün sonra görevine başladığını belirten İzzet Akkoç, "Torunum 4 yıllık uzman çavuş. 3 yaşında iken babası Hilmi vefat etti. Bizler büyütüp okuttuk. 27 yaşındaki şehit oldu. Babası da aynı yaşta vefat etmişti" dedi.

Şehit Akkoç'un dayısı Ahmet Karabacak da yeğeniyle 2 gün önce görüştüklerini ve durumunun iyi olduğunu konuştuklarını belirterek, "PKK bitirilmelidir. Söylenen sözler, hep lafta kalıyor. Hiç ilerleme yok. Söylenecek en son söz şehit olduğu. Artık bitsin istiyoruz. Devletimizin ilgili kişilerinden bu olayların bitirmesini ve çözüm bulmasını bekliyoruz" diye konuştu.



MKY,MO,ÖÇ(İA/SS)