Beytüşşebap'a 2 Eylül günü saldıran ve 10 askeri şehit eden PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı başta olmak üzere terör yuvalarına düzenlenen operasyonda dün akşam çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Uzman Çavuş İlhan Akkoç şehit düştü, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.

EŞİ NÖBET SIRASINDA HABERİ ALDI

Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un şehit olduğu haberi, memleketi Konya'ya gece yarısı ulaştı. Henüz iki aylık evli olan Uzman Çavuş Akkoç'un, hemşire eşi Yasemin Demir Akkoç da, acı haberi saat 03.00 sıralarında çalıştığı kent merkezindeki Özel Büyükşehir Hastanesi'nde nöbet sırasında aldı. Gelen askerlerin acı haberi vermesiyle birlikte sinir krizleri geçiren Yasemin hemşire, "O benim 2 aylık aşkımdı. 2 ay önce evlendik. Yiğidim doyamadım sana. Daha yeni kavuşmuştuk'' diyerek yere yığıldı. Yasemin hemşireye hastanedeki mesai arkadaşları müdahale etti ve sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Uzman Çavuş Akkoç'un, Karapınar İlçesi'nde oturan ve eşi vefat ettiği için yalnız yaşayan 3 çocuk annesi annesi Nebiye Akkoç da oğlunun şehit olduğu haberini evinde aldı. Uykudan uyanan Akkoç'a acı haberi Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Garnizon Komutanı vekili Yüzbaşı Metin Atmaca verdi. Askerleri karşısında gören Nebiye Akkoç, ''Oğlumdan kötü bir haber mi var. Bu saatte gelmezdiniz'' diyerek sinir krizi geçirdi. Anne Akkoç'a da kapıda bekletilen sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

Babası Hilmi Akkoç daha önce vefat eden şehit Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un 3 kardeşi bulunuyor.

Şehit Uzman Çavuş İlhan Akkoç'un cenazesi bu sabah Diyarbakır'da yapılacak otopsinin ardından uçakla memleketi Konya'ya getirilerek toprağa verilecek.