35 yıllık terzi İsa Andaç, 6 yıl önce torunlarının oynaması için 20 santimetre boyunda kot pantolon dikti. Bir mağazada satış danışmanı olarak çalışan 30 yaşındaki Kasım Andaç da babasına özenerek 7.5 santim boyunda kot pantolon dikti. Kasım Andaç, diktiği pantolonun çevredekiler tarafından beğenilmesi üzerine geçen yıl da 5 santimetre boyunda kot pantolon dikti. Bu pantolonla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmak isteyen Kasım Andaç, sponsor bulamadığı için planını gerçekleştiremedi.

Oğlunun, ''Dünyanın en küçük pantolonunu ben diktim. Benden başka kimse küçük pantolon dikemez'' demesi üzerine, İsa Andaç mercek kullanarak bir gün çalışıp 2.5 santimetre boyunda pantolon dikti.

Oğlu gibi Guinness Rekorlar Kitabı'na bavşrumak isteyen İsa Andaç, "Müracaatta bulunmak için yaklaşık 7 bin lira para gerekiyor. Eğer sponsor bulursam müracaatta bulunacağım'' dedi. Amacının sadece rekorlar kitabına girmek olmadığını belirten İsa Andaç, ''Bu pantolonu oğlumun, 'Benden başka küçük pantolon dikemez' sözlerine inat diktim ama diğer bir amacım da mesleğimizin ölmemesi ve dikkat çekmek içindir'' diye konuştu.

Kasım Andaç da ''Sponsor bulursak, babamın diktiği pantolonla müracaatta bulunacağız. Diktiğimiz küçük pantolonları şu an işyerimizde sergiliyoruz'' dedi.

Baba ve oğulun diktiği minik pantolonlara işyerine gelenler büyük ilgi gösteriyor.



ÖÇ(İA/CK)