Merkez Seyhan İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde oturan Pehlivan Ailesi'nin tek çocuğu olan Onur Pehlivan, 13 Mart günü sabah 07.00 sıralarında dershaneye gitmek için evden çıktı. Cep telefonunu evde bırakan Onur Pehlivan, saat 15.00 sıralarında babası İsmail Pehlivan'ı ankesörlü telefondan arayıp, kaçırıldığını ve kendisinin serbest bırakılması için 3 gün içinde 50 bin lira fidye istendiğini söyledi.

Durumu polise de bildiren emekli işçi İsmail Pehlivan, oğlunu tüm aramalara rağmen bulamadı. 50 bin lira fidyeyi bulmasının mümkün olmadığını, geçen süreçte de bir daha kendisini arayan kimsenin olmadığını söyleyen İsmail Pehlivan, "Oğlum aradığında sanki sesi teypten dinletilmişti. Sorular sordum, yanıt vermedi. Duraksamadı bile, konuşup kapattı. Oğlumun hayatından endişeliyim. Oğlum bir arkadaşının kullanması için kendi adına faturalı cep telefonu hattı almış. Arkadaşı da 250 liralık faturayı ödeyememiş. Bu borçtan haberimiz olunca, ben ödedim. Ama oğlum gurur meselesi yapıp, evden kaçmış olabilir. Bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Oğlunun ortadan kaybolmasıyla gözyaşı döken anne Fatma Pehlivan ise iki yıl hazırlandığı üniversite sınavlarına da girmediğini öğrendiklerini söyledi. Fatma Pehlivan, "Oğlum kaçtı mı kaçırıldı mı bilmiyoruz. Oğlumu çok özledim. Eğer telefon borcu yüzünden kaçtıysa sorun değil. Eğer bilmediğimiz başka şeyler de varsa, her türlü kabulümüz. Yeter ki evine dönsün" diye konuştu.