Kocatepe Mahallesi'nde oturan Necmiye- Zihettin Aksakal çiftinin 4 çocuğundan biri olan Engin Aksakal, 2 yıl önce lösemi olduğunu öğrendi. Henüz 17 yaşındayken Atatürk Endüstri Meslek Lisesi 9'uncu sınıfa giderken hastalığını öğrenen ve tedavi süreci için eğitimini bırakmak zorunda kalan Engin Aksakal, çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Son olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve durumu iyice ağırlaşan Engin Aksakal, dün yaşamını yitirdi.

Engin Aksakal'ın cenazesi bugün gözyaşları arasında toprağa verildi. Aksakal'ın yakınları ve arkadaşları, onun lösemi tedavisi görürken sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasına yazdığı sözlerini kendi sayfalarında da paylaştı. 

Arkadaşları, Engin Aksakal'ın lösemi olduğunu öğrendikten sonra tedavi süreci başlarken birçok zorluklarla karşılaştığını, ekonomik imkansızlıklarının da bulunduğunu belirterek, yeteri kadar tedavi ve ilik nakli yaptıramadığını anlatmak için 'Çıkışmıyor param melek, yürüyerek geliyorum sabret' sözünü yazdığını belirtti.



MB(MB/SS)