Bodrum'da İlçe Nüfus Müdürü Gazi Kıran'ın Anaokulu Öğretmeni olan 28 yaşındaki kızı Seden Kıran ile Milas'ta Mali Müşavirlik yapan 33 yaşındaki Mehmet Gürcan Yavuz, Gümbet Limanı'ndaki Black Angel isimli teknede evlendi. Arkadaşları aracılığı ile taşan çiftin nikahını gelinin babası Gazi Kıran, kıydı. Gelinin şahitliğini Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve İncirliova Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Funda Orhan, damadın şahitliğini Mehmet Günlük yaptı. Seden Kıran, babası Gazi Kıran tarafından nikahının kıyılması nedeniyle duygusal anlar yaşadı. Gelin Kıran zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.

Nikahın kıyılmasının ardından Kaymakam Gödekmerdan çiftin yüzüklerini takıp, evlilik cüzdanını geline verdi. Yeni evli çift daha sonra birlikte düğün pastasını kesti. Aile arasında sade nikah töreni olarak düzenlenen etkinlikte gelin ve damat, davetlileri selamladı.

Balayını Marmaris'te geçireceklerini belirten Seden Kıran, "Bizim için çok anlamlı bir gün oldu. 19 Mayıs bundan sonra bizim için çifte mutluluk sebebi olacak. Nikah sırasında çok heyecanlandım. Evlenmek heyecan verici, nikahı babamın kıyması daha da çok heyecanlandırdı ve duygulandırdı. Nikah sırasında kendimi tutmakta zorlandım. Çok mutluyum" dedi.

Nüfus Müdürü Gazi Kıran, "33 yıllık meslek hayatımın en ilginç nikahını kıydım. Kendi kızımı, bugün oğluma kendi ellerimle verdim. O benim oğlumdur, hiçbir zaman damadım demeyeceğim. İkisinin de ömür boyu mutlu olmasını diliyorum" dedi.



NK (KÖ/RT)