Kemer'de faaliyet gösteren Aqua Age Diving'in sahibi Alaaddin Hazer ve dalış eğitmeni Ercan Özel'in sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptığı çağrıya cevap veren onlarca dalgıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı sualtında kutlamak için bir araya geldi. Kemer Türkiz Marina'da bir araya gelen 100'e yakın dalgıç, teknelerle dalış noktasına gitti. Burada hazırlıklarını yapan dalgıçlar, suya atladı. Denizde Türk bayrağı açan onlarca dalgıç, daha sonra Paris 2 batığına daldı. Burada da bayrak açan su altı tutkunları, dalışlarını başarıyla tamamlayarak yüzeye çıktı.

Dalış eğitmeni Ercan Özel, milli bilinç oluşturmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirtti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda dalgıcın Kemer'e geldiğini vurgulayan Özel, "Hava şartları nedeniyle tüm dalgıçlarımız dalış yapamadı. Ancak yoğun katılım olması bizi çok mutlu etti. 19 Mayıs dalışını geleneksel hale getirip her yıl düzenleyeceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, THK Yönetim Kurulu Üyesi ve pilot Erdoğan Şahin, THK Genç Kanatlar Sorumlusu Hikmet Şeker de grupla birlikte dalış yaparak 'Paris 2' batığında incelemelerde bulundu.

ANTALYA'YA YENİ BİR BATIK DAHA GELİYOR

THK Antalya Şube Başkanı Yüceliş, 19 Mayıs'ı farklı bir enkinlikle kutladıkları için mutlu olduklarını söyledi. 3 Haziran'da dalış meraklıları için Muratpaşa İlçesi'nde Talya Oteli'nin hemen ön kısmında Dornier tipi bir uçak batıracaklarını kaydeden Yüceliş, "Dalış sırasında incelemelerde de bulunduk. Antalya'ya yeni bir batık kazandıracağız. Böylelikle dalış turizmine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.



SY(HA/COŞ)