Seyyar satıcılık yapan Metin Keser, 20 yaşındayken 1992 yılında dayısının kızıyla evlendi, 1 yıl sonra da bu evlilikten bir kız çocuğu dünyaya geldi. 1994 yılında, eşiyle anlaşamayarak boşanan ve görmek istediği küçük kızı da kendisine gösterilmeyen Metin Keser, bunalıma girdi ve annesi Hatice Keser'e, "Anne benim burada işim kalmadı. Bağrıma taş basacağım. Bir daha buralara ne gelirim ne giderim" dedikten sonra evden ayrıldı ve bir daha da dönmedi. 40 yaşında olan Metin Keser, ne annesini ne de bugün 19 yaşında olan kızını aradı.

TELEVİZYONDA GÖRÜNCE UMUTLANDI

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 8514 Nolu Sokak'ta bulunan evinde, 30 yıl önce ölen eşinden kalan dul maaşıyla tek başına yaşamaya başlayan Hatice Keser, Kurban Bayramı'ndan önce kentteki yerel bir televizyonda yayınlanan haberlerde oğlunu gördü. Oğlunun bulunması için hemen polis ve savcılığa başvuran Hatice Keser, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Oğlum işportacılık yapıyordu. Dayısının kızı ile evlenmiş ve bir kız çocukları olmuştu. Geçinemeyip ayrıldılar. Daha sonra oğlum, kızını görmek istemiş ve o zaman göremeyince 'Anne benim burada işim kalmadı. Bağrıma taş basacağım. Bir daha buralara ne gelirim ne giderim' dedikten sonra evden ayrıldı. Aradan yıllar geçti. Ne ölüsü ne dirisi geldi. Ümidimi kaybetmedim. Osmaniye'de yerel televizyonun haberlerinde onu gördüm ve oğlumun yaşadığını biliyorum. Bununla ilgili tekrar polise ve savcılığa müracaatta bulundum. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. İnşallah bir an önce oğlum bulunur ve ona kavuşurum."



İE(OA/SS)