Finlandiya'da özel bir şirketten emekli olan elektronik teknisyeni Martti Palomeki ve emekli yönetici Avli Mattila, 52 yıl önce aynı işyerinde çalışmaya başladı. 12 yıl birlikte çalışan arkadaşlardan Martti Palomeki, evlendikten sonra işten ayrılarak başka bir şehre taşındı. 36 yıl boyunca hiç görüşmeyen Martti Palomeki ve Avli Mattila, 4 yıl önce Finlandiya'da ortak arkadaşlarının davetiyle katıldıkları bir kokteylde bir araya geldi. Avli Mattila ile eski iş arkadaşı Martti Palomeki kısa sürede birbirlerine aşık oldu ve evlenmeye karar verdi.

ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

16 yıl önce eşi ölen ve Alanya'da aldığı evde yaşamaya başlayan Avli Mattila, Martti Palomeki'yi Alanya'ya davet etti. 70'lik çift, önceki gün Primera Otel'de düzenlenen nikah töreniyle evlendi. Törene, çiftin çocukları, arkadaşları, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu da katıldı.

ALANYA'DA YAŞAYACAKLAR

Oldukça heyecanlı olan çiftin nikahını papaz Lari Junkkari kıydı. Törende önce İncil'den ayetler okundu, ardından papaz Junkkari çifte yüzüklerini verdi. Yüzüklerin takılmasının ardından damat, gelini öptü. Nikahın ardından ikinci baharını yaşayan Finlandiyalı çift, tebrikleri kabul etti. Mutlulukları gözlerinden okunan çift, nasıl tanıştıklarını ve aradan geçen zaman içinde yaşadıklarını anlattı. Gelin Avli Mattila, 18 yaşındayken aynı iş yerinde tanıştıklarını belirtti. Martti Palomeki ile 12 yıl birlikte çalıştıklarını anlatan Mattila, "Daha sonra ayrıldık ve 36 yıl hiç görüşmedik. Bu süre içinde ikimiz de evlendik, çocuklarımız oldu, eşlerimiz öldü. 4 yıl önce yeniden bir araya geldik ve evlenmeye karar verdik" diye konuştu.

Martti Palomeki ise çok mutlu olduğunu ve Alanya'da yaşayacaklarını söyledi. Papaz Lari Junkkari de "Onlarla çok uzun zamandır görüşüyorum. Mutluluklarının benim tarafımdan tescillenmesi büyük gurur kaynağı oldu" dedi.

NİKAH ÖNCESİ ŞAKA

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ise nikahtan önce damada şaka yaptıklarını dile getirerek şöyle dedi:

"Damadı nikahtan önce hamama götürdük. Emniyette görevli arkadaşlarımızın yardımıyla damadın pasaportu kontrol edildi. Pasaportta sorun olduğunu ve merkeze götürüleceği söylendi. Bunun üzerine Martti Palomeki, havlu ile hamamdan dışarıya çıktı. Kendisini Finlandiya'dan 40 yıllık arkadaşları karşıladı ve çok şaşırdı."