Fethiye Kayaköy'de çiftçilik yapan Muzaffer Yazıcı, evinin bahçesinde 174 kiloluk bal kabağı yetiştirdi. Kayınbiraderi Temel Avcı tarafından Almanya'dan getirilen kabak tohumlarını 3 ay önce bahçesine eken Yazıcı'nın yetiştirdiği bal kabağı, görenleri hayrete düşürdü. Kesilmesine karar verilen dev bal kabağı bitkiden ayrıldıktan sonra 4 kişi tarafından güçlükle eve taşındı. Omuz kantarına konulan kabak tartıldıktan sonra kesimine başlandı. Muzaffer Yazıcı, dev bal kabağını kesmek için balta, parçalamak için de satır kullandı.

YENİ HEDEFİ 200 KİLONUN ÜZERİNE ÇIKMAK

Muzaffer Yazıcı, bu yıl kazandığı tecrübe ile yeni hedefinin 200 kilonun üzerinde kabak yetiştirmek olduğunu söyledi. Yazıcı, "Bu kabağın tohumunu Almanya'dan getirttik. Ben de hobi olarak bahçeme ektim. Bu yıl kabak yetiştiriciliğinde tecrübesiz olmamızdan dolayı 174 kiloyu geçemedik. Normal şartlarda bu kabaklar 300- 350 kilo ağırlığa ulaşabiliyor" dedi.

Yazıcı, böyle bir kabağı 2- 3 kişinin yerinden kaldırmakta zorlandığını aktardı. Yazıcı, "Bu nedenle battaniye içine koyarak 4 kişi getiriyoruz. Bu işi hobi amaçlı yaptığım için bal kabağını keserek komşulara dağıtacağım. Bu yörede daha önce hiç böyle büyük bal kabağı olmadığı için her gün onlarca kişi görmeye geliyor. Görünce de şaşkına dönüyor" diye konuştu.

FETHİYE'DE SADECE KAYAKÖY'DE YETİŞİYOR

Dev bal kabağının tohumunu Almanya'nın kuzeyindeki Bremen Hafen'den getiren Temel Avcı ise "İlk defa yurt dışında gördüm ve Türkiye'ye gelirken tohumundan getirdim. Tohumları Göcek, Seki ve Fethiye merkezde diktik, ancak olmadı. Daha sonra eniştem Muzaffer Yazıcı'nın bahçesine ekmeleri için verdim. Onlar da 174 kiloluk bal kabağı yetiştirdi. Normal şartlarda bu kabaklar 300 kiloyu geçiyor. Yeni hedefimiz de bu" diye konuştu.

"İLK KEZ BÖYLE BİR BAL KABAĞI GÖRÜYORUM"

Kayaköy sakinlerinden Durmuş Ersoy ise 85 yaşında olduğunu, bu yaşına kadar hiç böyle bir kabak görmediğini belirtti. Ersoy, "Sürekli konuşuyorlardı, ama ben hiç inanmıyordum. Bugün bakmaya geldim ve görünce gözlerime inanamadım" dedi.

Kesilen bal kabağı satırla parçalandıktan sonra komşulara dağıtıldı.