Olay, geçen 2 Ocak'ta merkez Seyhan İlçesi Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta meydana geldi. Erdi Zeytinci, nikahsız yaşadığı ve bir süre önce kendisini terk eden D.H. ile karşılaştı. Zeytinci, konuşmak için yanına gittiği D.H.'nin kendisini terslemesine sinirlendi. İddiaya göre; yanından hızlı adımlarla uzaklaşan D.H.'nin arkasından koşan Erdi Zeytinci, üzerinde taşıdığı bıçağı çekip genç kadını sırtından 5 bıçak darbesiyle yaraladı. Erdi Zeytinci olay yerinden kaçarken, kanlar içinde kalan D.H., çevredekilerin çağırdığı ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçarken suç aleti bıçağı nehre atan Erdi Zeytinci, İnönü Caddesi'nde polis ekiplerince yakalandı.

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan sanık Zeytinci hakkında 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Zeytinci, amacının öldürmek olmadığını belirterek, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi.

Erdi Zeytinci, birlikte yaşadığı D.H. ile yöresel geleneklere göre düğün yaptıklarını, düğün yaptıktan 4 ay sonra da askere gittiğini ve bu sırada tartışıp küstüklerini, olaydan 7 ay önce de terhis olup dönünce yakınlarının araya girmesiyle tekrar birlikte yaşamaya başladıklarını anlatıp şunları söyledi:

"Evde çeşitli nedenle tartışmalarımız oldu. D. yine küsüp, babasının evine gitti. Ben D.'yi halasının kızı ile birlikte parkın yanındaki yolda giderken görünce konuşmak için yanına gittim. Beni tersleyip hakaret etti. Ben de kendimi kaybettim. Ona vurdum. Kaç kez vurduğumu bilmiyorum. Amacım zarar vermek değildi."

Erdi Zeytinci'nin hakaretlerinden dolayı küsüp baba evine döndüğünü anlatan D.H. ise "Sokakta karşılaşınca 'Gel barışalım, evimize gidelim' dedi. Kabul etmedim. Israr edince de 'Git o... çocuğu, benim seninle işim olmaz' dedim. O da bana vurmaya başladı. Gerisini hatırlamıyorum. Şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, D.H.'nin Erdi Zeytinci'yle yaşamaya başladığında yaşının 15'ten küçük olmasından dolayı sanık Erdi Zeytinci ile bu birlikteliğe iştirak eden aileler hakkında zincirleme cinsel istismardan suç duyurusunda bulunulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.