Türk Polis Teşkilatı'nın 167'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında davet edilen Almanya'da yaşayan çocuk kemancılar, konser vermek için akşam saatlerinde uçakla Antalya Havalimanı'na geldi. Almanya'da 17 ayrı ülkenin çocuklarının oluşturduğu keman grubu, Türk Milli Marşı dahil, Hayat Bayram Olsa, Caddelerde Rüzgar, Senden Başka gibi eserleri de icra etmek için haftalardır sürdürdüğü hazırlığı tamamladı.

Alman keman grubunun yetkilisi Özlem Naz, havalimanında yaptığı açıklamada, "Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası'nın daveti üzerine geldik. Almanya'da çeşitli ülkelerden gelen çocuklar var. Onların ortak noktası keman çalmalarıydı. Biz de onları keman ortaklığında buluşturduk" dedi.

Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası'nın şefi Dr. Mohammed Raouf ise Alman grubu Almanya'da bir davet sırasında izleyerek çok beğendiğini belirterek, "Bizim çocuklar ile ortak bir konser verecekler. Çok beğenilen bir konser olacağını düşünüyorum. Onlara çalışmaları için günler öncesinden birkaç eserin notalarını göndermiştik" dedi.

ÖE(HA/SSA)