Halen 17 aylık olan Melek Naz'a, 3 günlükken karnındaki şişlikler nedeniyle götürüldüğü Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde, yoğunlukla İskandinav ülkelerinde rastlanan 'Fin tipi Konienital Nefrotik Sendromu' teşhisi konuldu. Doğumunda itibaren ilaç tedavisi gören Melek Naz'a böbrek nakli yapılması gerektiği bildirilince anne Yeşim ve baba Çağlar Yurdatapan, Akdeniz Üniversitesi Prof.Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvurdu. Burada ameliyata alınan Melek naz'a, annesinin bir böbreği nakledildi.

Çocukları 17 aylık olmasına karşın büyüme geriliği olduğunu anlatan Çağlar Yurdatapan, kızının doğduğundan bu yana ilaç tedavisi gördüğünü, annesinin böbreği ile yeniden hayata tutunduğunu belirtti. Yurdatapan, "Sıkıntılı günlerimizi artık geride bıraktık" dedi.

Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, Melek Naz'ın aşırı protein kaybı yaşadığını bildirirken, "Anneden aldığımız böbreği yaklaşık 2 saatte Melek Naz'a naklettik. Ameliyat masasında böbrek çalışmaya başladı. Hiçbir sorun yaşanmadı. Beslenmeye başladı. Protein kaçağı yok. Çok çabuk beklenen kilosuna kavuşacak" dedi.

Çocuklarda nakil için ideal kilonun 10 olduğunu aktaran Doç.Dr. Ayhan Dinçkan, "Bu kilo çoğunlukla beklenir. Fakat çaresiz kalındığı durumlarda 7 kilo olan bebeğin ameliyatı düşünülüyor. Bu şekilde yaptığımız böbrek nakilleri var, tümü sağlıklı. Melek Naz da en kısa sürede evine gidebilecek" diye konuştu.