Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde 9 Temmuz 2011'de, Fis Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lı teröristler 2 asker ve 1 sağlık teknisyenini kaçırdı. Kaçırılan askerlerden Uzman Çavuş Zihni Koç’un, Amasya’nın merkeze bağlı Karaali Köyü’nde yaşayan annesi Gülsüm Koç, geçen Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Uzman Çavuş'un eşi 33 yaşındaki Mihrican Koç da çocukları 11 yaşındaki Alican ve 4 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç ile birlikte kayınpederinin evine yerleşti.

Oğlunun kaçırılmasının ardından eşini de kaybeden 2 çocuk babası Veysel Koç, "Eşim oğluma hastret kaldı. Buna dayanamadı kalp kirizinden öldü. Eşimin ardından oğlumun da acı haberini almak istemiyorum. Ben, eşi çocukları bütün ailemiz onun geleceği günü bekliyoruz. Yardım istiyorum, ne olur bizi kavuştursunlar. Oğlumu serbest bıraksınlar" diye konuştu.

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Oğlu ile birlikte kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'un serbest bırakıldığı gün kendileri için de müjdeli haber gelmesini beklediklerini söyleyen Veysel Koç şöyle konuştu:

"Tam 17 ay oldu, artık dayanacak gücümüz de sabrımız da kalmadı. Aç, susuz, sıkıntı içindeyiz. Yollara bakmaktan tükendim. Sayın Başbakan'dan, Cumhurbaşkanı'ndan, BDP milletvekillerinden yardım bekliyorum. Allah rızası için bize de bir ilaç olsunlar, çocuğumuzu göndersinler. İki torunum 'Babamız ne zaman gelecek' diye bekliyorlar. Allah rızası için bizlere bir yardım eli uzansın. Yetkililerden bunu bekliyorum. Gazeteciyi Suriye'den getirenler bizim çocuklarımızı da getirsinler. Biz Türkler, Kürtlerin din kardeşiyiz. Bizim kimse ile davamız yok. Türk- Kürt kardeştir. Bizim gelinimiz de Kürt." EVLATLARIM BABALARINI SORUYOR

Eşini beklemekten asla vazgeçmediğini söyleyen Mihrican Koç da, "Özellikle küçük oğlum Hasan Hüseyin hergün babasını soruyor. Ona ne diyeceğimizi bilemiyoruz. 'Baban gelecek işi bitmedi' diyoruz. İki oğluma da artık söyleyecek söz bulamıyorum. Eşimin bir an evvel bırakılmasını istiyoruz. Bize yardım etsinler ve eşimle kavuştursunlar" diye konuştu.



ST(MS/COŞ)