Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, kulüp sporcuları da katıldı. Tüm sporcular paraları kendi istekleri ile verdiklerini ve kesinlikle şikayetçi olmadıklarını söyledi. Sporculardan Merve Yıldız, hakim Süleyman Teke'nin "Şikayetçi misin" sorusuna, "Ne şikayeti, aksine kendilerine teşekkür ediyorum. Bize spor yapmamız için destek oldular, imkanlar sundular" dedi. Tutuklu sanıklar İ.A., M.T. ve H.Y. ise tüm suçlamaları reddetti. Sanıklar aldıkları tüm paraları kulübe verdiklerini belirterek, "Bunların yanı sıra, cebimizden birçok defa kulübe para vermişizdir" dedi.

SPORCULARIN TAHLİYE SEVİNCİ

İfadelerin ardından duruşmaya kısa süre ara verildi. Bu sırada sporcuların İ.A.'ya el sallaması ve bağırarak destek vermesine hakim Süleyman Teke kızdı ve uyardı. Aranın ardından mahkeme heyeti, tüm sanıkların tahliyesine karar verdi. Kararın açıklanmasıyla Muratpaşa Belediyespor hentbol takımı sporcuları ve sanık yakınları sevinç gözyaşları döktü. Birbirlerine sarılarak sevinçlerini paylaşan sporcular, tahliye kararını telefonla arkadaşlarına ve yakınlarına duyurdu.

İHBAR, SORUŞTURMA BAŞLATTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında sporculara verilen 335 bin lirayı bulan para ödüllerini dolandırıcılık yaparak ellerinden aldıkları iddiasıyla Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanı ve Muratpaşa Belediye Meclisi üyesi CHP'li İ.A., kulüp başkan yardımcısı ve belediye meclisi üyesi CHP'li M.T. ile kulübün yönetim kurulu üyesi H.Y. geçen Şubat ayında tutuklandı. Savcı, sanıklardan İ.A. hakkında sporculara verilen para ödüllerini dolandırıcılık yaparak aldığı iddiasıyla 161 yıla kadar, M.T. hakkında 28, H.Y. hakkında da 105 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.