Olay, 15 Şubat günü merkez Meram İlçesi Muhacir Pazarı'nda bulunan balık halinde meydana geldi. Balıkçı Recep Yavuz ve Sıracettin Yeşilbağ, sabah namazını kılmak için haldeki mescide gitti. Namazı kılıp çıktıklarında, iddiaya göre daha önceden husumetli olduğu balıkçı 43 yaşındaki Metin K.'nin oğlu M.K. ile karşılaştı. Recep Yavuz ve M.K., tartışmaya başladı. M.K., tabancayla rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu sağ kolundan yaralanan Yavuz ile karın ve kalçasından yaralanan Sıracettin Yeşilbağ, ambulanslarla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. M.K. da polis tarafından gözaltına alındı.

16 YAŞINDAKİ ŞÜPHELİ KALAŞNİKOFLA ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ 

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ile aynı binada olan Feridiye Polis Merkezi'ne ifadesi alınmak üzere getirilen M.K., otomobilden indirildiği sırada yaralı Sıracettin Yeşilbağ'ın oğulları Yavuzhan Yeşilbağ ve Semih Yeşilbağ, iddiaya göre Hidayet Ö. yönetimindeki 42 PK 520 plakalı otomobilin içinden kalaşnikof ve tabancayla ateş açarak saldırdı. Açılan ateş sonucu M.K., polis tarafından yere yatırılarak yara almadan kurtarıldı. Kaçan saldırganların üçü de farklı zamanlarda özel harekat ekibinin desteğiyle polis tarafından yakalandı.

TABANCAYI KUMBARADAKİ PARASIYLA ALMIŞ 

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam yaralama' suçundan tutuklu olarak yargılanan M.K. ile azmettirici iddiasıyla tutuklanan babası Metin K. ve ağabeyi 24 yaşındaki Bekir K.'nın yargılanmasına başlandı. Güvenlik gerekçesiyle Niğde Cezaevi'nde bulunan 3 kişi, duruşma için Konya'ya getirildi. İlk kez hakim karşısına çıkan M.K., 2 kişiyi niçin yaraladığını anlattı:

"Olay, günü başka bir dükkana balık götürüyordum. Recep Yavuz ve Sıracettin Yeşilbağ ile karşılaştım. Sıracettin bana seslenerek, 'Baban çok para seviyor' dedi. Recep de 'babasız kalacaksın' diyerek küfür etti. Belimdeki tabancayı çıkardım korkutmak için ateş ettim." 

Mahkeme başkanı, tabancayı nasıl aldığını sordu. Babasının yanında 400 lira ücretle çalıştığını hatırlatan M.K., ''Kumbaramda biriktirdiğim parayla, sokakta tanımadığım kişiden 700 liraya satın aldım'' dedi.

Mahkeme başkanı azmettirme suçu ile yargılanan Metin K. ve Bekir K.'nin de savunmasını aldıktan sonra, delil yetersizliği nedeniyle tahliyelerine, M.K.'nın ise tutukluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme başkanı, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

 M.K.'ya Kalaşnikof tüfeklerle saldıran 3 kişinin ise ayrı yargılanacağı belirtildi.

 

HD(İA/AAA)