İlginç olay Düdenbaşı Mahallesi 2313 Sokak 7 Numara'da oturan Ekin Ailesi'nin başına geldi. İnşaatlarda işçilik yapan 43 yaşındaki Mehmet Salih Ekin, oğlu Yunus Ekin'i üniversite sınavlarına hazırlanması için önceki yıl Eylül ayında Antalya'da faaliyet gösteren bir dershaneye gönderdi. Dershane görevlileri, kayıt için gelen 16 yaşındaki Yunus Ekin'i 1800 lira karşılığında üniversite sınavlarına hazırlanması için 6 aylık paket programa dahil etti. Dershane parasını Yunus Ekin'in 12 taksit halinde ödemesi istendi ve toplamda da 1800 liralık senet imzalatıldı. 6 aylık paket programın tamamlanmasının ardından Yunus Ekin, dershaneye devam etmek istedi, ancak yetkililer, anlaşmanın bittiğini söyledi. Bunun üzerine aile, dershanenin geri kalan 840 lira tutarındaki taksitlerini ödemedi. Geçen 6 Temmuz'da aileye icra müdürlüğünden kalan borcun faiziyle birlikte 1254 lira olarak ödenmesi için tebligat geldi. Dershane borcundan gelen icra kağıdı ise aileyi şoke etti.

'HABERSİZ SENET İMZALATILMIŞ'

İnşaatlarda çalışarak çocuğunu okutmaya çalıştığını söyleyen Mehmet Salih Ekin, 16 yaşındaki bir çocuğa senet imzalatılmasının ilginç olduğunu söyleyerek, "Oğlum dershaneye hem YGS hem de LYS'ye hazırlanmak için kayıt yaptırmıştı. Ancak yetkililer çocuğumu 6 ay sonunda dershaneden içeri almadılar. Ben de haliyle geri kalan taksitleri ödemedim. Sonradan öğrendim ki oğluma kayıt sırasında benim bilgim olmadan 1800 liralık senet imzalatmışlar" diye konuştu.

Dershaneye babası yanında olmadan kayıt için gittiğini söyleyen Yunus Ekin ise imzaladığı senedin, kayıt için gerekli evraktan biri olduğunu zannettiğini söyledi.

Baba- oğul bugün Antalya Adliyesi'ne giderek dershane hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Öte yandan bu yıl girdiği sınavlarda başarılı olamadığını söyleyen Yunus Ekin, gelecek yıl daha iyi hazırlanıp tekrar şansını deneyeceğini söyledi.



ÖE(SU/SS)