Nevşehir Üniversitesi'nin desteği ve 16 Ülkeden eğitimci ile öğrencilerin katılımlarıyla düzenlenen 'Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu’ konulu yaz okulunun açılışı Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi (ICHET) ile Avrupa Komisyonu, Joint Research Center Institute for Energy (JRC-IE), 2008 yılından bu yana Türkiye’de düzenledikleri ve Nevşehir Üniversitesi desteğinin yanı sıra ev sahipliğinde bu yıl 5’incisi düzenlenen 'Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu' başlıklı yaz okulunun açılışı, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, Genel Sekreter Vekili Doç.Dr. Erdoğan Çiçek ile akademik personelin katılımı ile Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Oteli konferans salonunda yapıldı.

Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Brezilya, Sırbistan, Romanya, Tunus, Malezya, Tayvan, İran, Filistin, Portekiz, Nijerya, Fas , Almanya ve Hollanda'dan eğitimci ve öğrencilerin yer aldığı ‘Yakıt Pili Uygulamaları ve Entegrasyonu’ konulu yaz okulunun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'nin uluslararalılaştırılmasına üniversite olarak büyük önem verdiklerini dile getirerek, şöyle dedi:

"Nevşehir Üniversitesi 5 yıllık çok yeni ancak çok hızlı gelişen bir üniversite. Nevşehir Üniversitesi Kapadokya’nın merkezinde bulunması sebebiyle uluslararasılaşmaya son derece açık bir üniversite. Biz de üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok önem veriyoruz. Özellikle Erasmus değişim programı ile yurt dışından öğrenci arkadaşlarımızı üniversitemize bekliyoruz. Ayrıca bu tür faaliyetler ve sempozyumlarla Nevşehir Üniversitesinin adını dünyada duyurmak amacıyla çok çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Sizleri de bu tür organizasyonla birlikte Üniversitemizde görmekten çok büyük mutluluk ve heyecan duymaktayız. Çin’den Brezilya’ya kadar dünyanın dört tarafından konuklarımızı ağırlamak bizleri çok mutlu ediyor."



AK(OE/İD)