Olay, dün saat 19.00 sıralarında Zafer Mahallesi, Hacı Ali Obası Caddesi Numara 39’da meydana geldi. Özge Tingir, 16 yaşındayken aşık olduğu, plastik doğrama işiyle uğraşan İbrahim Tingir'e kaçtı. Evliliğe yaşı tutmadığı için dini nikah ile yaşamaya başlayan çiftin, 'Kezban' adını verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Özge Tingir'in geçen 30 Kasım’da 18 yaşını doldurmasıyla, çiftin, İncirliova Belediyesi’nde düzenlenen törenle resmi nikahları kıyıldı. Çiftin mutlu yaşamı, İbrahim Tingir'in karşılıksız çek suçundan cezaevine girmesiyle kabusa döndü.

Eşinin cezaevine girmesinin ardından Özge Tingir, kızıyla birlikte kayınpederi Orhan Tingir’in evine yerleşti. Ancak, eşinin cezaevine girmesinin ardından erkeklerle ilişkisi olduğu söylentileri üzerine genç kadının huzuru kaçtı. Eşinin ailesi ile bu nedenle arası açılan Özge Tingir, iki hafta önce, belediyede işçi olarak çalışan babası Durmuş Sert’in evine döndü. Geçen pazar günü tahliye olan İbrahim Tingir, kayınpederinin evine gidip, eşini almak istedi. Ancak, Özge Tingir, söylentilere inanıp, kendisini suçladığını ileri sürdüğü eşinin bu isteğini geri çevirince, aralarında tartışma çıktı. Tartışma üzerine İbrahim Tingir kızını alıp, ayrıldı.

Ertesi gün tekrar kayınpederinin evine gelen İbrahim Tingir, kendisine kapıyı açmayan eşine sinirlenip, açık olan pencereden içeri girdi. Tingir, belinden çıkardığı bıçakla eşini sırtından bıçaklayıp, boğazını keserek, kaçtı. Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri Özge Tingir’in öldüğünü belirledi.

Polis, olaydan sonra kaçan İbrahim Tingir'in yakalanması için bölgede çalışma başlattı.



CU(İÖ/CK)